Hírek

2013

 Lezárult az Ismerd meg szomszédainkat nevű, gyermekeknek szóló magyar-szerb határon átnyúló európai uniós projekt.  


Zárókonferencia

2012 december 15-én került megrendezésre az „Ismerjük meg szomszédainkat” c. projekt záró konferenciája és sajtótájékoztatója. 


Kalandorok

 Ismerjük meg "szomszédunkat"! A szegedi székhelyű Gyermek Mosoly Alapítvány és a szabadkai Etnolife Egyesület szervezésében 2012. januárjában indult el az a határon átnyúló program, melynek köszönhetően több mint 400 kisiskolás vett eddig részt közös programokon Szeged környékén. A kétnapos programok legfőbb célja volt, hogy a foglalkozásokon keresztül a két ország kézműves, történeti és természeti hagyományait megismerjék a gyermekek. Kalandokban sem volt hiány a kétnapos táborozás alatt, a gyerekek éjszakai erdő túrán kalandoztak. A gyermekek mindamellett, hogy ízelítőt kaptak mind két ország kultúrájából, néphagyományaiból, megismerkedhettek természeti értékeivel, valamint pozitív élményekkel gazdagodva térhettek haza. 


Ismerjük meg a szomszédunkat

A szegedi székhelyű Gyermek Mosoly Alapítvány és a szabadkai Etnolife Egyesület szervezésében 2012. januárjában indult el az a határon átnyúló program, melynek köszönhetően több mint 400 kisiskolás vett eddig részt közös programokon Szeged környékén. 


A "Gyermek Mosoly" Erdei Iskola

 Lezárult az Ismerd meg szomszédainkat nevű, gyermekeknek szóló magyar-szerb határon átnyúló európai uniós projekt. A projekt célja az volt, hogy a gyermekek elsajátítsák az előítéletektől mentes gondolkodásmódot, megismerjék egymás kultúráját, szokásait. 


HUSRB/1002/222/024 Nyitókonferencia 

2012 február 18-án megtartottuk a HUSRB/1002/222/024 azonosító számú projekt ünnepélyes nyitórendezvényét és sajtótájékoztatóját, mely keretében a jelenlevők megismerkedhetnek a projekt céljával és a megvalósítás főbb lépéseivel. A rendezvényen részt vettek a partner szervezetek, iskolák, civil szervezetek, médiák képviselői és egyéb érdeklődők a határ mindkét oldaláról.  


Vajdasági és Magyar gyerekek

Kétszáz szerbiai és ugyanennyi magyarországi diák vehet részt kirándulásokon és különböző foglalkozásokon a szabadkai székhelyű Etnolife Egyesület és a magyarországi Gyermekmosoly Alapítvány szervezésében. Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló programsorozat teljes költségvetése 101 ezer euró, azaz nagyjából 29,3 millió forint.

Magyarországon Szegeden, Ópusztaszeren és egy Szeged környéki tanyán, míg a Vajdaság területén Szabadkán, Palicson és a ludasi Rókatanyán szerveznek az általános iskolások számára közös programokat, kézműves foglalkozásokat, sportvetélkedőket, továbbá ellátogathatnak a diákok a fontosabb kulturális létesítményekbe is a határ mindkét oldalán – írja a Vajdaság Ma délvidéki hírportál.


Tábor határok nélkül

Négyszáz gyermek vesz részt az év végéig tartó IPA-projektumban

Javában zajlik az "Ismerjük meg szomszédainkat!" elnevezésű projektum, amely az IPA határon átnyúló program keretében valósul meg az Etnolife Civil Szervezet és a Gyermekmosoly Közhasznú Alapítvány partnerszervezetek együttműködésének révén. Hulló István, a szervezők képviseletében szombaton a Róka-tanyán megtartott sajtótájékoztatón elmondta, az "Ismerjük meg szomszédainkat!" projektummal a fiatalokat célozzák meg, hogy a megszervezett táborok alatt a délmagyarországi és észak-bácskai általános iskolások megismerjék a másik hagyományait, a régió kulturális és történelmi értékeit, emlékeit, illetve a természeti szépségeket és a természetvédelmi területeket.

Hír 2022

A szegedi székhelyű Gyermek Mosoly Alapítvány és a szabadkai Etnolife Egyesület szervezésében 2012. januárjában indult el az a határon átnyúló program, melynek köszönhetően több mint 240 kisiskolás vett eddig részt közös programokon mind a Vajdaság területén, mind Szeged környékén. A kétnapos programok legfőbb célja, hogy a foglalkozásokon keresztül a két ország kézműves, történeti hagyományait megismerjék a gyermekek. E program sorozat legutóbbi rendezvénye, a múlt hétvégén – 2012. július 14-15. között – az Ásotthalom közeli tanyán került megrendezésre.